Mijn naam is Gerdy de Wit, en dit is mijn verhaal...

Gerdy de Wit heeft in 2017 een hersenbloeding gehad. Als gevolg hiervan is ze verlamd geraakt aan haar linkerarm en linkerbeen. Gelukkig heeft ze er wel gevoel in en met een spalk om haar been kan ze blijven lopen. Om te revalideren is ze bij het Revant revalidatiecentrum in Breda terechtgekomen. Daarna is ze naar Van Broekhoven Fysio doorverwezen. Haar klachten zijn blijvend maar door onze zorg blijft ze soepel. Gerdy de Wit is niet rolstoelgebonden en kan alles lopend doen, zelfs traplopen.

Fysiotherapie na een hersenbloeding

“De fysiotherapeuten bij Van Broekhoven Fysio zijn geweldig. Ze zijn heel rustig, leggen me alles goed uit en als ik met ideeën kom staan ze er helemaal voor open. Ik zal nooit van mijn klachten afkomen, maar het geeft wel verlichting.”

 

Oefeningen bij Van Broekhoven in Etten-Leur

“Bij Van Broekhoven Fysio krijg ik goede loopoefeningen en armoefeningen. Het belangrijkste is dat ik mijn spieren soepel houd. Hiervoor krijg ik fysiotherapie, moet ik fietsen met een klein fietsje en ook moet ik loopoefeningen doen. Daarnaast doen ze eens per drie maanden een test om te zien of mijn balans is verbeterd en of ik grotere afstanden lopend kan afleggen.”

 

Fysiotherapie als sportschool

“Ik zal nooit van mijn klachten afkomen maar het geeft wel verlichting. Van Broekhoven Fysio zie ik eigenlijk meer als een gezellige sportschool. Ik geef ze dan ook een dikke 10 en heb ze al aanbevolen bij vriendinnen!”

Lees meer ervaringenMaak een afspraak
Gerdy de Wit draagt een bril en een panter blouse
Gerdy de Wit

Mijn naam is Bianca Poorters, en dit is mijn verhaal...

Bianca Poorters is bij Van Broekhoven Fysio geweest nadat ze is doorverwezen door het Bravis ziekenhuis. Ze is destijds in het ziekenhuis beland omdat ze neurologische problemen heeft. Ruim drie jaar geleden heeft ze een ruggenmerginfarct gehad.

 

Neurologische klachten na infarct in de rug

“Ik heb in 2016 een ruggenmerginfarct gehad. Mij is verteld dat ik dit infarct heb gekregen door een anticonceptiemiddel met trombose als bijwerking. Deze trombose is in mijn rug gekomen en hierdoor ben ik verlamd geraakt. Het was een incomplete dwarslaesie op C4-niveau. Gelukkig zijn na verloop van tijd mijn benen en armen weer gaan werken maar niet meer de volle 100%. Ik moet altijd in beweging blijven omdat mijn ledematen afzwakken. De klachten die hierbij komen zullen nooit verdwijnen, maar ik kan wel mijn conditie en kracht verbeteren. Ik heb een heel klein beetje handfunctie maar dat is echt heel weinig. Mijn biceps doen het wel maar mijn triceps doen het niet. Als ik te hoog strek, valt mijn arm weer naar beneden.”

 

Persoonlijke begeleiding bij Van Broekhoven Fysio in Roosendaal

“Mijn fysiotherapeut is Evelyne. Ik vind haar super goed! Wat belangrijk is bij neurologische klachten, is dat het bij iedereen anders is dus elke patiënt een eigen behandeling/aanpak nodig. De ene patiënt is de andere niet, ze kijkt wat je wel/niet kan. 1-op-1 vind ik heel fijn omdat ik Evelyne goed ken en ze heel goed weet hoe ze mij moet behandelen en welke oefeningen we samen het beste kunnen doen. Ze laat me voornamelijk op de hometrainer fietsen en de leg press gebruiken. Ook moet ik verschillende been- en armoefeningen doen om mijn ledematen in beweging te houden en conditie op te bouwen. Als ik een week niets zou doen zou ik heel erg afzwakken. Ik moet echt aan de bak blijven en blijf hier gemotiveerd voor. Deze motivatie komt ook door de fijne 1-op-1 begeleiding.”

 

Waardering Van Broekhoven Fysio

“Van mij verdienen ze een 10. Het is een fijne praktijk met 1-op-1 begeleiding. Het huiselijke vind ik ook fijn. Ik voel me niet perse een patiënt of cliënt. Ze zijn met je bezig maar hameren niet op je ziekte of wat voor aandoening je ook hebt. Je kunt er gewoon normaal een babbeltje maken en het is een fijne sfeer. Ook is het een schone praktijk!”

Lees meer ervaringenMaak een afspraak
Fysiotherapie Van Broekhoven, fysiotherapie Roosendaal, Fysiotherapie Etten-Leur, Fysio, Fysiotherapie, Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Blessures, Dry needling
Bianca Poorters