Bij een CVA of beroerte moet u soms lange tijd revalideren. Na het ziekenhuis of revalidatiecentrum kunt u naar ons verwezen worden voor vervolgbehandeling. Merkt u later dat u moeizamer gaat bewegen dan kan de huisarts u doorverwijzen. 

De klachten bij CVA (beroerte)

Na een beroerte zien we vaak dat de spierkracht vermindert in een arm en een been. Dat veroorzaakt allerlei beperkingen op het gebied van staan, lopen, pakken, grijpen en bijvoorbeeld in/uit bed komen. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor uw zelfstandigheid. Naast deze lichamelijke gevolgen, zijn er vaak ook klachten op het gebied van concentratie, aandacht, gedrag, de zogenaamde geestelijke gevolgen.

Waarom is blijven bewegen belangrijk?

Vaak herstellen de gevolgen niet geheel, waardoor het bewegen niet vanzelf gaat. Om toch de zelfstandigheid te behouden is het dan ook belangrijk om de spierfunctie en de conditie te behouden door zoveel mogelijk te bewegen. Dat kunt u doen door regelmatig te wandelen en/of te fietsen. Ook bestaan er aangepaste sport- en beweegactiviteiten.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

Fysiotherapie richt zich op het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid. Wij werken aan soepelheid, kracht, coördinatie en balans. Als u problemen heeft met bijvoorbeeld lopen of opstaan uit een stoel, dan kijken we ook naar hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen.

Onze specialisten

Van Broekhoven Fysiotherapie is aangesloten bij het NAHFysioNet, een netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten in West-Brabant en al jaren Ketenpartner in het Zorgketentraject na een beroerte (CVA). Wij werken nauw samen met de fysiotherapeuten, neurologen, revalidatieartsen, CVA verpleegkundigen van het Bravisziekenhuis, het Amphia en Revant revalidatiecentrum Breda.

Wilt u een afspraak maken voor de behandeling van een beroerte klik dan hier.