Sporten is gezond, maar levert ook risico’s op. Het is belangrijk blessures zoveel mogelijk voor te zijn. Of als er een blessure is, zo snel mogelijk in te grijpen. Wilt u – misschien na langere tijd weer – beginnen met sporten, zoekt u begeleiding bij uw training of merkt u dat u toch steeds weer last hebt van een overbelasting? Komt u gerust eens langs.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Misschien is het al lang geleden, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege uw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. Onze fysiotherapeuten helpen u bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Zij zijn deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Zij kunnen u vertellen wát u kunt doen en hóe u het kunt doen. Met andere woorden: zij geven advies en kunnen u er ook bij begeleiden.

Sporters – advies en begeleiding

U sport en met veel plezier! U speelt competitie en u bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loopt u voor uzelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen. Wacht niet tot er een blessure is, maar vraag om advies als u bij elke service ‘iets’ in de schouder voelt. Laat eens naar de stand van uw enkels kijken als u vaak zwikt en vraag welke schoenen u het beste kunt dragen of welke brace u kunt gebruiken. Of kom langs als u al langer wat voelt aan uw achillespees bij het hardlopen, terwijl die klachten na 2 dagen rust weer weg zijn.

Geblesseerde (top)sporters – behandeling en begeleiding

U bent geblesseerd. Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Sport minded als onze fysiotherapeuten zelf zijn, begrijpen zij hoe u zich voelt en doen zij er alles aan om u zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseren zij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelen zij uw blessure. Zij adviseren u hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk blijft en zo min mogelijk achterstand oploopt. Herstelt de blessure dan begeleiden zij u naar uw oude niveau. Stap voor stap doet u steeds weer wat meer, tot u weer klaar bent voor de wedstrijd.

Revalidatietraject 

Na een analyse wordt een op uw klachten en doelen afgestemd revalidatietraject opgesteld, waarbij we gebruik maken van verschillende oefenprogramma’s, mobiliserende technieken en eventueel aanvullend gebruik maken van compex en/of medical taping. Is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat onze fysiotherapeuten ervoor zorgen dat u bij een sportarts, manueel therapeut, sportpodoloog of een andere deskundige terecht kunt.