Heeft u een hartinfarct gehad of bent u gedotterd, dan speelt fysiotherapie een grote rol in het revalidatietraject om uw fitheid, kracht en conditie weer op peil te krijgen.

Na een hartaanval of dotteren

Zowel na een hartinfarct als een dotterbehandeling met plaatsing van een stent is een revalidatietraject belangrijk. Dat gebeurt vaak in het ziekenhuis of revalidatiecentrum. In zo’n programma wordt weer geleerd om het lichaam in te (durven) spannen en wordt geleidelijk de conditie weer opgebouwd. Daarnaast wordt informatie gegeven over de oorzaken van de aandoening en komen zaken als bewust leren ontspannen en leefstijladviezen aan de orde.

Waarom is blijven bewegen belangrijk?

Bewegen is belangrijk om het risico op een nieuwe hartaanval en/of dotterbehandeling te verminderen. Door te bewegen wordt het gewicht onder controle gehouden, zal ook de bloeddruk eerder in balans zijn en wordt ook het ‘hart-longsysteem’ getraind.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

Een programma in het ziekenhuis of het revalidatiecentrum is niet altijd genoeg om weer op het niveau te komen van voor het infarct of de dotterbehandeling. Dan kan fysiotherapeutische nabehandeling helpen om weer helemaal terug op het niveau te komen.

Onze specialisten

Bij Van Broekhoven Fysiotherapie bieden we deze nabehandeling. In deze nabehandeling werken we verder aan het verbeteren van de kracht en conditie. Kunnen we de ontspanningsoefeningen verder oefenen en werken we toe naar hervatten werk en of sport.

Wilt u een afspraak maken voor de hartrevalidatie klik dan hier.