Pijn, kramp of vermoeidheid in uw benen die komt opzetten na een stukje lopen kunnen wijzen op claudicatio intermittens. Een aandoening die ook bekend staat als etalagebenen, omdat de pijn typisch optreedt bij het winkelen en u soms noodzaakt om even stil te blijven staan.

Klachten en de oorzaak

Uw beenspieren hebben net als alle spieren zuurstof nodig, en meer als u loopt en beweegt. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Zij kunnen minder bloed aanvoeren en de spieren krijgen daardoor te weinig zuurstof. Dit kan leiden tot pijnklachten, kramp en vermoeide benen.

Waarom is blijven bewegen belangrijk?

Door de pijn is men geneigd minder te bewegen, maar hierdoor verergeren de klachten juist. Het is dus van belang tijdig deze negatieve spiraal te doorbreken.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

Bij Van Broekhoven Fysiotherapie helpen we u om in beweging te blijven en de problemen door etalagebenen te verminderen in uw dagelijkse leven. Als u door de vaatchirurg verwezen wordt voor fysiotherapie brengt de fysiotherapeut uw problemen in kaart en kijkt wat uw huidig bewegingspatroon en mogelijkheden zijn. Aan de hand van uw hulpvraag stellen we, een of meer behandeldoelen op en een behandeltraject om deze doelen te bereiken. De behandeling bestaat uit looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut in de praktijk. Daarnaast zult u wandelhuiswerkoefeningen meekrijgen.

Onze specialisten

Van Broekhoven Fysiotherapie werkt bij de behandeling van claudicatiopatiënten nauw samen met de fysiotherapeuten, vaatchirurgen, vaatverpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis en het Amphia. Christien Kroon is namens onze praktijk aangesloten bij het Claudicationet.

Wilt u een afspraak maken voor etalagebenen klik dan hier.